POMEN IN OPIS KRITERIJEV OCENJEVANJA Priloga številka 1
IZGLED
- pristop, dostop
- zunanji izgled
- parkirišče urejenost, čistoča
- reklamne tabele, urnik, dodatne informacije
- primernost dostopa v prostor, vhod
- notranjni izgled, dopolnilna oprema prostora
- čistost in urejenost vseh prostorov
- izvirnost, tradicija, domačnost opremljenosti in pogrinjka
OSEBJE
- urejenost osebja, čutnost, pravilnost uniforme (če je)
- vedenje (odnos) do gosta, prijaznost
- znanje - strokovno, profesijonalnost, psihologija
- znanje - splošno, razgledanost, informiranost
- kominikacija, izražanje, izrazoslovje
- profesionalna (eleganca) izvedbe, delo, strežba
- hitrost, okretnost
VINO
- kultura pitja, omizja, opreme, vinska lista,
- lasten izbor, skladišče, zaloge, vinoteka,
- odličnost ravnaja z vini, skladiščenje
- poznovanje vin, sort, dežel, izrazoslovja, kvalitete
- spoštovanje tradicije kraja, promernost okolju
- poznovanje strežbe, eleganca, pravilnost, okretnost
- izbranost in abinacija z dotičnimi, izbranimi jedi
- članstvo v kakšnem vinskem društvu ali organizaciji
- primernost cene napram kvaliteti in storitvi
HRANA
- ličen, pregleden jedilni list, ustna ponudba jedi, menu
- skladje s tradicijo, letnimi časi, okoljem
- izbranost, izvrstnost jedi v ponudbi
- okusnost in prava priprava jedi
- primernost dekoracije, estetski videz
- skladje krožnikov, inventarja, okrasja na mizi
- primerna strežba naročenih jedi
- primerna količina posamezne jedi
- primernost cene napram kvaliteti in storitvi
VTIS
- skladje posameznih delov (izgled, osebje, jedi in vino) v celoto
- skladje cene jedi in vina, njuno razmerje
- skladnost zunanjega, notranjega izgleda
- skladnost informacij, pričakovanj in dejansko ponujenega
- končni vtis, mnenje, glede na vse parametre
- Se bom še rad vrnil?
- Bom povedal prijateljem?
- Mi bo še dolgo ostalo v spominu?
DESET TOČKOVNI SISTEM Priloga številka 2
10
9,5-10Izredno, vrhunsko, hvaliti,” Super”hvaliti medijem, priporočati prijateljem
9
8,5-9,4Odlično, zelo dobro, pohvaliti “Ta pravi”hvaliti medijem, priporočati prijateljem
8
7,5-8,4Dobro, skoraj za pohvaliti, “Pridni”je na dobri poti
7
6,5-7,4Zadovoljivo, skoraj dobro, “Lahko bi bilo še boljše”je na dobri poti
6
5,5-6,4Zadostno, daleč od dobrega, “Linija najmanjšega upora”je na dobri poti
5
4,5-5,4Komaj zadostno, še sprejemljivo, “Linija najmanjšega upora”povedati prijateljem
4
3,5-4,4Nezadovoljivo, slabopovedati prijateljem
3
2,5-3,4Slabo, nezadostno, nesprejemljivopovedati prijateljem
2
1,5-2,4Zelo slabo, “Javiti inšpekciji”povedati prijateljem
1
1,0-1,4Nemudoma zapreti! “Klicati žandarje”povedati prijateljem
OCENJEVALNI PROGRAM Priloga številka 3
KRAJ: DATUM: OCENJEVALEC:
KriterijKoličnikOcena 1-10Rezul.
K x OOpisna ocena
aIZGLED1
bOSEBJE1
cVINO4
dHRANA2
eVTIS2
VSOTA:
rezultatov od a) do e)
SKUPNA OCENA:
(vsota deljena z 10 oz. 8-če ni hrane)
PODPIS: