Domov

Častivredni Vinski konvent

Svetega Urbana, Portorož

Poslanstvo Članstvo

POMEN IN OPIS KRITERIJEV OCENJEVANJA           Priloga številka 1

 

 

IZGLED

- pristop, dostop

- zunanji izgled

- parkirišče urejenost, čistoča

- reklamne tabele, urnik, dodatne informacije 

- primernost dostopa v prostor, vhod

- notranjni izgled, dopolnilna oprema prostora

- čistost in urejenost vseh prostorov

- izvirnost, tradicija, domačnost opremljenosti in pogrinjka

OSEBJE

- urejenost osebja, čutnost, pravilnost uniforme (če je)

- vedenje (odnos) do gosta, prijaznost

- znanje - strokovno, profesijonalnost, psihologija

- znanje - splošno, razgledanost, informiranost

- kominikacija, izražanje, izrazoslovje 

- profesionalna (eleganca) izvedbe, delo, strežba

- hitrost, okretnost

 VINO

- kultura pitja, omizja, opreme, vinska lista,

- lasten izbor, skladišče, zaloge, vinoteka,

- odličnost ravnaja z vini, skladiščenje 

- poznovanje vin, sort, dežel, izrazoslovja, kvalitete

- spoštovanje tradicije kraja, promernost okolju

- poznovanje strežbe, eleganca, pravilnost, okretnost 

- izbranost in abinacija z dotičnimi, izbranimi jedi

- članstvo v kakšnem vinskem društvu ali organizaciji

- primernost cene napram kvaliteti in storitvi

HRANA

- ličen, pregleden jedilni list, ustna ponudba jedi, menu

- skladje s tradicijo, letnimi časi, okoljem

- izbranost, izvrstnost jedi v ponudbi

- okusnost in prava priprava jedi

- primernost dekoracije, estetski videz

- skladje krožnikov, inventarja, okrasja na mizi

- primerna strežba naročenih jedi

- primerna količina posamezne jedi

- primernost cene napram kvaliteti in storitvi

VTIS

- skladje posameznih delov (izgled, osebje, jedi in vino) v celoto

- skladje cene jedi in vina, njuno razmerje

- skladnost zunanjega, notranjega izgleda

- skladnost informacij, pričakovanj in dejansko ponujenega

- končni vtis, mnenje, glede na vse parametre

- Se bom še rad vrnil?

- Bom povedal prijateljem?

- Mi bo še dolgo ostalo v spominu?

DESET TOČKOVNI SISTEM       Priloga številka 2

 

10

9,5-10Izredno, vrhunsko, hvaliti,” Super”hvaliti medijem, priporočati prijateljem

9

8,5-9,4Odlično, zelo dobro, pohvaliti “Ta pravi”hvaliti medijem, priporočati prijateljem

8

7,5-8,4Dobro, skoraj za pohvaliti, “Pridni”je na dobri poti

7

6,5-7,4Zadovoljivo, skoraj dobro, “Lahko bi bilo še boljše”je na dobri poti

6

5,5-6,4Zadostno, daleč od dobrega, “Linija najmanjšega upora”je na dobri poti

5

4,5-5,4Komaj zadostno, še sprejemljivo, “Linija najmanjšega upora”povedati prijateljem

4

3,5-4,4Nezadovoljivo, slabopovedati prijateljem

3

2,5-3,4Slabo, nezadostno, nesprejemljivopovedati prijateljem

2

1,5-2,4Zelo slabo, “Javiti inšpekciji”povedati prijateljem

1

1,0-1,4Nemudoma zapreti! “Klicati žandarje”povedati prijateljem

 

 

OCENJEVALNI PROGRAM      Priloga številka 3

 

KRAJ:                             DATUM:                      OCENJEVALEC:

 

KriterijKoličnikOcena 1-10Rezul.

K x OOpisna ocena

aIZGLED1

bOSEBJE1

cVINO4

dHRANA2

eVTIS2

VSOTA: 

rezultatov od a) do e)

SKUPNA OCENA:

(vsota deljena z 10 oz. 8-če ni hrane)

 

PODPIS: